Gecertificeerd Handtherapeut

realize-zonderlogo2-min

Een gecertificeerde handtherapeut, die “CHT-NL (certificaat handtherapeut – Nederland)” achter handtherapeut mag voeren, is een ergotherapeut of fysiotherapeut die voldoet aan de eisen die gesteld worden aan de nationale certificering zoals deze is opgesteld door het Nederlands Gezelschap voor Handtherapie (NGHT) in samenwerking met de Europese vereniging voor handtherapie. Momenteel zijn er in Nederland een gering aantal gecertificeerde therapeuten.

Om aan de strenge eisen voor een CHT-NL certificaat te voldoen dient een therapeut:

– minimaal 5 jaar werkervaring te hebben waarvan minimaal 1500 uur als handtherapeut;
– aan te kunnen tonen uitgebreide relevante scholing te hebben gevolgd;
– een actieve bijdrage te hebben geleverd aan het ontwikkelen van het vak handtherapie door publicaties en/of presentaties.

Deze certificering is een kwaliteitskeurmerk en moeilijk te bereiken. De Nederlandse gecertificeerde handtherapeuten moeten voldoen aan deze strenge normen. Zij zijn therapeuten die door inzet en toewijding proberen de hoogste normen te bereiken en te handhaven binnen hun beroep. De CHT-NL referentie wordt erkend door diverse professionele medische specialismen zoals plastisch chirurgen, orthopeden, (trauma)chirurgen, (ARBO-)bedrijfsartsen en huisartsen, als een maatstaf voor een geavanceerde specialisatie in de gezondheidszorg.

Neem contact met ons op:

 033 204 8007

-of via-