Over ons

Jaap - Jan Bramer

Fysiotherapeut, Handtherapeut

In 2013 heeft Jaap-Jan zijn bachelor Fysiotherapie behaald aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens deze opleiding heeft hij door het volgen van een minor Handtherapie voor het eerst kennis gemaakt met handtherapie. Vanaf het eerste college is hij gepakt door de handtherapie en heeft het hem niet meer losgelaten. De anatomie en biomechanica van de hand vindt hij fascinerend. Nog tijdens het afstuderen had hij zijn eerste waarneming als handtherapeut bij revalidatiecentrum de Hoogstraat te Utrecht. Na zijn afstuderen heeft hij bij Handtherapie Nederland gewerkt waar hij ook de opleiding handtherapie heeft gevolgd.

 Hij is trots om als handtherapeut bij Handtherapie Amersfoort te werken. Het team is klein en deskundig, de sfeer is goed en de lijntjes zijn kort, wat positief is voor de kwaliteit van zorg. De therapeuten werken nauw samen met elkaar om de beste behandeling te kunnen bieden en betrekken elkaar veel. Maar ook met overige disciplines zoals huisartsen uit de omgeving en de plastisch chirurgen uit Meander Medisch centrum gaan ze samen voor de patiënt. Jaap-Jan vindt het belangrijk om als therapeut transparant te zijn naar de patiënt over de verwachte behandelduur, het effect van de therapie en de participatie die als behandelaar en patiënt nodig is om het behandeldoel te behalen.

Stephan van de Ven

Ergotherapeut, Handtherapeut

Stephan van de Ven (1973) volgde de opleiding HBO Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij in 1999 afstudeerde en heeft daarvoor nog het propedeusejaar van de opleiding HBO Fysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam afgerond.

 Sinds 2006  is hij als hand(ergo)therapeut werkzaam. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde instellingen zoals het Handencentrum Utrecht (thans Handtherapie Nederland), the Handclinic in Amsterdam en het Universitair Medisch Centrum St. Radboud te Nijmegen. Thans is hij tevens verbonden aan het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem waar hij een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling, kwaliteit en uitvoer van behandelingen van de afdeling handtherapie.

“Je handen zijn belangrijk in het dagelijks gebruik. Als deze niet goed functioneren merk je dat vrijwel direct in je activiteiten uit het dagelijks leven. Dit is heel confronterend en kan beperkend werken, zeker als dit langdurig is. In de bijna tien jaar dat ik nu fulltime met handen werk, is mij maar al te duidelijk geworden hoe belangrijk een goede nazorg is. Mijn doelstelling is dan ook om patiënten zo goed, snel en deskundig mogelijk te kunnen helpen.

Daarnaast probeer ik mensen te motiveren, henzelf verantwoordelijk te maken voor hun herstelproces en altijd uit te gaan van functionaliteit. Op deze manier kan men het geleerde direct toepassen in de praktijk. Goede voorlichting en professionele begeleiding zijn erg belangrijk tijdens het gehele herstelproces. Hier ligt dan ook mijn focus in de behandeling van patiënten. Sinds een aantal jaar ben ik Gecertificeerd Handtherapeut (CHT-NL), een kwaliteitskeurmerk voor behandelaars van handletsels waar ik trots op ben.”

Bob van Ravensberg

Fysiotherapeut

Romana Buijert

Fysiotherapeut

Mirjam Wagenaar

Ergotherapeut
realize9-min

Medisch Centrum Vathorst

In de Amersfoortse wijk Vathorst werken huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en veel andere zorgverleners samen. In de samenwerkingsorganisatie Vathorst GEZond bundelen professionals en praktijken in de eerstelijns gezondheidszorg hun krachten. 

CartesiusCollageKlein

Gezondheidscentrum Cartesius

Gezondheidscentrum Cartesius is centraal gelegen in het Leusderkwartier in Amersfoort Zuid. Het gezondheidscentrum is ondergebracht op de begane grond en de benedenverdieping van het appartementencomplex aan de Cartesiustraat 2. 

Schermafbeelding 2018-11-05 om 08.20.37

Fysiohuis Bunschoten-Spakenburg

In Bunschoten-Spakenburg werkt Handtherapie Amersfoort samen met het Fysiohuis.