Veelgestelde vragen

Kan ik zomaar een afspraak maken bij de handtherapeut?

Voor de behandeling van uw handklachten kunt u bij ons zonder verwijzing terecht bij een handtherapeut. In de meeste gevallen zult u echter door een arts (huisarts, algemeen chirurg, orthopeed, revalidatiearts of plastisch chirurg) verwezen worden. In alle gevallen hebben wij contact met uw huisarts of uw verwijzers middels rapportage en terugkoppeling.

Worden de behandelingen bij de handtherapeut ook vergoed?

De kosten voor de behandeling door de ergotherapeut worden vergoed vanuit de basisverzekering en belasten het verplichte eigen risico. Enkele zorgverzekeringen bieden extra uren in het aanvullend pakket. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis. Kosten voor de behandeling van de fysiotherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor nadere informatie verzoeken wij u om uw verzekeringspolis goed te raadplegen.

Hoe snel kan de behandeling starten?

We streven ernaar om binnen 48 uur na aanmelding een afspraak voor u te maken. De handtherapeut stelt na intake en onderzoek in overleg met u een behandelplan op. Vervolgens kan de behandeling starten. Wanneer er sprake is van spoed, is het in overleg met de therapeuten mogelijk om eerder te starten.

Hoe zit het met het maken van spalken en maken jullie die zelf?

Het kan zijn dat u voor uw behandeling, op advies van uw therapeut of uw verwijzend arts, gebruik gaat maken van een spalk. Dit kan zijn voor rust en ondersteuning maar het is ook mogelijk dat deze nodig is voor het oefenen of ter ondersteuning in de uitvoer van uw activiteiten. De spalken worden op de praktijk gemaakt door een gecertificeerd handtherapeut. Wanneer blijkt dat er sprake is van een permanente voorziening dan kan de handtherapeut dit traject begeleiden in de aanvraag naar het eindproduct.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Handtherapie Amersfoort hanteert een interne klachtenprocedure ten behoeve van haar cliënten. Download het klachtenprocedureformulier voor meer informatie.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op:

 033 204 8007

-of via-